top of page

Natúr smink percek alatt


A reggeli rohanásban nem jut sok idő a szépítkezésre. Ez a természetes smink mindössze tíz perc alatt elkészíthető, és ápolt, üde megjelenést kölcsönöz.

A sminkelés első lépése a megfelelő bőrápolás, hiszen csak tiszta és ápolt bőrön mutat jól a smink.

Első lépésként micellás vízzel tisztítsa meg bőrét: öntsön egy keveset vattakorongra, és ezzel simítsa át bentről kifelé, illetve felfelé irányuló mozdulatokkal. Következő lépés a hidratálás: az alapozó alá érdemes könnyű, vizesebb állagú hidratáló krémet választani. A túl zsíros krémre fölvitt alapozó könnyen elmozdulhat.

Jöhet az alapozás

Vékony rétegben vigye fel a bőre színével leginkább megegyező színű alapozót. Ecsettel vagy sminkszivaccsal érdemes szépen egyenletesen eldolgozni az arc egész területén végig, a nyak vonalát is beleértve.

A legkönnyebben úgy választhatja ki az ön számára megfelelő színt, hogy az alkar belső felére, vagy a nyak vonalára egy keveset felvisz a kívánt színből, és megnézi természetes fényben, mennyire olvad egybe a bőre színével. Ha bizonytalan az árnyalat kiválasztását illetően, kérje sminkes szakember segítségét!

A tökéletes alapozó kiválasztásánál vegye figyelembe a bőrtípusát. Ha önnek száraz vagy zsírhiányos a bőre, nyugodtan válasszon olajosabb, zsírosabb állagú alapozót. Míg olajosan csillogó, zsíros bőr esetében érdemes mattító púderes változatot használni, és a végén púderrel fixálni, hogy ne csillogjon át a bőr. Kombinált bőrre használjon inkább folyékony alapozót, és a homlokon, az orron (az úgynevezett T-vonalban) púderrel fixálja.

Az alapozó akkor szép, ha szinte láthatatlan, inkább csak felfrissíti az arcot.

Egy kevés korrektort használjon a szem alatti területen, mely egy–két árnyalattal legyen világosabb a bőre színénél. Ezzel könnyedén eltüntetheti a szem alatti karikákat, ezáltal az arc üdébbnek tűnik. Használjon púdert a fixáláshoz.

Szemöldök és pillák

A szemöldököt fésülje át, ezzel a rakoncátlan szálak is rendezetté válnak. Ha szükséges, használjon szemöldökceruzát, mellyel kiemelheti szemöldöke formáját.

Végezetül jöhetnek a hatalmas pillák. Szempillaspirállal gyönyörűen kiemelheti a pilláit, ezzel sokkal nyitottabb lesz a tekintete.

Ha ideje engedi, a szempillák tövét egy sötétbarna színű szemceruzával érdemes kihúzni, majd satírozóecsettel szépen dolgozza el – ezzel máris kiemelte a tekintetét, dúsabbnak tűnnek a pillái.

Ha az alsó vízvonalat (az alsó szempillatő feletti vonal) fehér szemceruzával kihúzza, azzal optikailag megnagyobbítja a szemét, ezáltal sokkal frissebb lesz a tekintet.

Pirosítás

A pirosító akkor mutat jól, ha egészséges és üde színt kölcsönöz az arcnak. Ehhez tökéletes választás a barackos és rózsás árnyalat. Kerek, tömör pirosítóecsettel vigyen fel keveset az orcákra, és szépen dolgozza el. Tegyen egy kevés bronzosítót az arc és a homlok szélére, ezzel gyönyörű napbarnított hatást kölcsönöz az arcának.

Ajkak

A természetes smink ékköveként az ajkak ragyognak. Idén ismét teret hódítanak a szájfények, melyek tökéletesen hidratálnak, és ragyogóvá is varázsolják az ajkakat. A természetes hatású, halvány rózsaszín árnyalattal nem lehet hibázni, minden korosztály számára ideális választás, mely megkoronázza natúr sminkjét.

Ha szeretne többet is megtudni bőre ápolásáról, keressen bizalommal!

bottom of page